Neem contact met ons op 058-216 16 05

Bouwkundig tekenwerk


Bouwkundig tekenwerk

Heeft uw klant (ver)bouwplannen? Dan is het belangrijk dat er gestart wordt met bouwkundig tekenwerk. Dat kan zowel in 2D als 3D. Eén van onze specialisten vertelt u graag over de mogelijkheden.

Bestaand of nieuw bouwkundig tekenwerk?

Als het gaat om verbouw- of uitbreiding van een woning of gebouw, dan dient de bestaande bebouwing eerst in kaart gebracht te worden. Het is namelijk erg belangrijk dat het huidige tekenwerk op de nieuwe plannen aansluit. Vervolgens worden de aanpassingen in het werk aangebracht. Maatvoeringen niet bekend? Geen probleem, wij kunnen een meting voor u verrichten. (conform NEN2580)

Voor nieuwbouwprojecten zijn er verschillende fases in het bouwproces, waarbij wij in de uitwerkingsfase het tekenwerk van A tot Z kunnen verzorgen.

Wij hebben voor het meten en bouwkundig tekenwerk de juiste expertise en professionals in huis en kunnen dat zeer nauwkeurig voor u realiseren.

Bouwkundig tekenwerk
3d tekenwerk

Bouwkundig tekenwerk in 2d of 3d?

Bij de uitwerkingsfase kan het bouwkundig tekenwerk in AutoCAD (2D) of Revit (3D) worden uitgevoerd. Het tekenproces voor nieuwbouwprojecten kent verschillende onderdelen, te weten:

 • VO (voorlopig ontwerp) en DO (definitief ontwerp)
 • Aanvraag Omgevingsvergunning
 • Bestektekeningen
 • Werktekeningen
 • Productietekeningen

Door tekenwerk in 3D Revit/BIM (Building Information Model) uit te voeren, brengen wij alle details van het bouwproject, voor de start van de bouw, in kaart. Hiermee wordt de efficiëntie en beheersbaarheid van het bouwproces verhoogt. Uiteindelijk is dit een stuk voordeliger, omdat faalkosten hiermee verleden tijd zijn.

Tekenplein uw specialist in bouwkundig tekenwerk

Van schetsontwerp tot DO – VO, van NEN2580 metingen tot rapportages, wij voeren het uit! Wij gaan nauwkeurig voor u aan de slag met verschillende soorten bouwkundig tekenwerk. Het volgende kunnen wij voor u realiseren:

 • Verhuur- en verkooptekeningen
 • NEN2580 metingen, meetcertificaten en BVO/VVO rapportages
 • Ontruimings- en vluchtplantekeningen
 • Locatiestudie
 • Installatietekeningen (revisie)

Om welk bouwkundig tekenwerk het ook gaat, wij stellen door heel Nederland onze bouwkundige expertise beschikbaar. Neem vandaag nog contact met ons op.

Stefan-Europrovyl-2-1024x768

“Een professioneel bedrijf met verstand van zaken en een verfrissende kijk op dingen.”

⭐⭐⭐⭐⭐

Johan van Putten commercieel manager vastgoedtaxaties bij Thorbecke

Een greep uit ons werk

Door de jaren heen hebben we veel kennis en ervaring opgedaan met bouwkundig tekenwerk.

Nieuwbouw

Bouwkundig tekenwerk

Plattegronden, gevelaanzichten, doorsnedes en situatietekeningen zijn onderdelen die bij bouwkundig tekenwerk aan de orde komen.

Bestaande bouw

ontwerp appartementencomplex

Schetsontwerp en bouwkundig tekenwerk voor een uitbreiding van een appartementengebouw.

Utiliteit

Bouwkundig tekenwerk

Bouwkundig tekenwerk in 3D (BIM), NEN2580 meting en BVO/VVO als basis voor gebouwenbeheer van BOG (Bedrijfs Onroerend Goed)

Onze tevreden klanten

Wilt u weten hoe u met BIM uw bouwproject verbetert?

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  U vindt ons aan de Balthasar Bekkerwei 76 in Leeuwarden