Neem contact met ons op 058-216 16 05

3d modeling | BIM


3d modeling | BIM

Met 3d modeling | BIM kan een project efficiënter worden uitgevoerd en zijn faalkosten in de bouw verleden tijd!

Het Building Information Model (Bouwwerkmodel) geeft volledig inzicht in een bestaand, te renoveren of nieuw te bouwen gebouw.

BIM (Building Information Model)

3d modeling | BIM

Een BIM model is een virtuele versie van een gebouw of het proces om daartoe te komen. De kern van het BIM is een 3D-model, de geometrie. Hieraan zijn allerlei gegevens gekoppeld die nodig zijn voor het ontwerpen, bouwen en beheren van het bouwwerk.

BIM 3D wordt gezien als een steeds belangrijkere en vitale factor in het efficiënt en effectief sturen van (bouw)processen. Het model wordt gebruikt om verschillende informatiebronnen op elkaar af te stemmen en zo een aantal knelpunten qua bouw en/of beheer op te lossen. Een gebouw kan in verschillende LOD (Level Of Detail) niveaus gemodelleerd worden.

Ons doel is de informatievoorziening en de kwaliteit van het proces sterk te verbeteren om zo faalkosten terug te dringen.

Meer info over 3d modeling | BIM kunt u in onze portfolio vinden.

van 3D scan naar BIM Model

3d modeling | BIM

Bij het (intelligent) 3d scannen van een gebouw registreert de laserscanner een groot aantal punten. Met hulp van geregistreerde coördinaten van alle punten ontstaat een nauwkeurige 3D-registratie van het gescande gebied: de point cloud, oftewel de ‘puntenwolk’.

Deze puntenwolk kent veel voordelen en kan voor veel doeleinden worden gebruikt. De exacte maatvoering, het uiterlijk en de kleuren staan bij een pointcloud vast. Plaatselijke afwijkingen en scheefstand komen duidelijk in beeld en worden zonodig vastgelegd.

Na bewerking kan deze puntenwolk ‘ingelezen’ worden in BIM software. Door het modelleren wordt het gebouw zichtbaar. Het 3d model is een feit. Vanuit dit model worden plattegronden, gevels en doorsneden gegenereerd.

Meer info over 3d scannen en pointclouds kunt u in onze 3d laser scannen point cloud vinden.

Proces 3d tekenwerk n.a.v. de versterkingsadviezen woningen aardbevingsgebied Groningen

3d modeling | BIM

Wilt u weten hoe u met BIM faalkosten in de bouw kunt reduceren?