Neem contact met ons op 058-216 16 05

3d laser scannen point cloud


Voor een opdrachtgever in Rotterdam hebben wij onlangs een mooie opdracht in Revit (3d) mogen uitwerken. Het gebouw is ingemeten middels 3d laser scannen point cloud. Deze (intelligente) meetmethode is een alternatief voor traditioneel meten en creëert een puntenwolk van 3D-coördinaten.

Deze zogenaamde puntenwolken kennen veel voordelen en kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt. Het grote voordeel is dat met de beschikbare data het totale gebouw in 3D is geregistreerd. De exacte maatvoering, het uiterlijk en de kleuren staan daarbij vast.

Voor deze opdracht hebben wij op basis van point clouds een Revitmodel gemaakt. Hierbij is het Revitmodel opgebouwd met de point cloud als een 3d onderlegger. Plaatselijke afwijkingen en scheefstand komen duidelijk in beeld en worden zonodig vastgelegd. Het Revitmodel is een 3D model. Hier vanuit worden plattegronden, gevels en doorsneden gegenereerd.

Het Revitmodel van het bestaande gebouw dient als ideale basis voor de verdere planvorming. In het model kunnen de toekomstige wijzigingen worden opgenomen en worden onderzocht op bouwkundige en ruimtelijke consequenties. Daarmee is Revitmodellering op basis van point clouds het ideale middel in het ontwerpen en (her-)ontwikkelen van renovatie- en moderniseringsprojecten en het herbestemmen van gebouwen.

3d laser scannen point cloud 2  3d laser scannen point cloud 3   3d laser scannen point cloud   3d laser scannen point cloud 1 3d laser scannen point cloud 4

Meer over 3d laser scannen point cloud?

Wilt u meer weten over het inmeten met een 3d laser scanner of over onze dienst bouwkundig tekenwerk of één van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op.