Neem contact met ons op 058-216 16 05

BIM met pointcloud aardbevingsschade


3D model boerderij aardbevingsschade

Een mooie uitdaging voor de BIM specialisten bij Tekenplein! Door middel van BIM met pointcloud aardbevingsschade en het herstel ervan in kaart brengen. Deze boerderij gelegen in de regio Groningen maakt onderdeel uit van een groot aantal gebouwen die door de aardbevingen schade hebben opgelopen. Veel van deze gebouwen zijn (deels) weggezakt en moeten worden vervangen of verstevigd.

De aangeleverde pointcloud, gemaakt met een 3D laserscanner, zijn door ons in het tekenprogramma Revit geimporteerd en vervolgens per onderdeel uitgewerkt.

Door de verschillende onderdelen op deze wijze uit te tekenen, wordt duidelijk hoe de constructie van de boerderij eruit ziet.

Het Revit model wordt vervolgens gedeeld met de constructeur. Deze voegt zijn berekeningen aan het model toe om vandaar uit de cruciale punten van de verzwakte onderdelen te bepalen en de herstelwerkzaamheden door te voeren.

BIM met pointcloud aardbevingsschade ziet er dan zo uit

 

BIM met pointcloud aardbevingsschade BIM met pointcloud aardbevingsschade BIM met pointcloud aardbevingsschade

BIM met pointcloud aarbevingsschadeBIM met pointcloud aarbevingsschade

Meer over BIM en 3d tekenwerk?

Wilt u meer weten over BIM met pointcloud aardbevingsschade of één van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op.