Neem contact met ons op 058-216 16 05

Plattegronden brandveilig gebruik zorgcomplex


Opdrachtgever H&N Multiprotections uit Leeuwarden vroeg ons medio 2016 de tekeningen voor de aanvraag omgevingsvergunning brandveilig gebruik (gebruiksmelding) van een zorgcomplex in Amsterdam te vervaardigen. Op de tekeningen zijn aangegeven de gebruiksfuncties, maximaal aantal personen per bouwlaag, brandscheidingen en blusmiddelen. Samen met de tekeningen van de brandmeld-/ontruimingsinstallatie en de veiligheidsplattegronden kan de gebruiksvergunning aangevraagd worden en is de veiligheid van het gebouw in kaart gebracht.

Voor bepaalde gebouwen (bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, café of hotel) is een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik nodig (vroeger de ‘gebruiksvergunning’). De gemeente stelt dan extra eisen aan de brandveiligheid van een gebouw als dat nodig is. Deze eisen voorkomen brand, brandgevaar en ongevallen bij brand.

Plattegronden brandveilig gebruik Zorgcomplex zien er dan zo uit

plattegronden brandveilig gebruik   plattegronden brandveilig gebruik

Meer over plattegronden brandveilig gebruik?

Wilt u meer weten over het vervaardigen van deze plattegronden of over onze dienst bouwkundig tekenwerk of één van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op.