Neem contact met ons op 058-216 16 05

Verhuurplattegronden in BIM


Beheer vastgoeddata met BIM

Na een ingrijpend renovatieproject stond het voor een woningcorporatie in Limburg vast dat de bestaande verhuurplattegronden van hun woningbezit in BIM opgeleverd moesten worden. Met deze implementatie is het beheer van vastgoeddata in de toekomst geborgd en kunnen faalkosten gereduceerd worden.

Informatievoorziening zoals oppervlakten van woningen en appartementen, berekeningen voor verhuur en de kosten van het meerjaren onderhoud van vastgoed zijn gemakkelijk uit het 3d model te verkrijgen.

Bij het opzetten van dit specifieke BIM project zijn we uitgegaan van bestaande AutoCad tekeningen, schetsen en de wensen van de opdrachtgever. Voor het terugkoppelen van de noodzakelijke informatie van alle betrokken partijen is er aanvankelijk (na inventarisatie) een checklist door ons opgesteld. Met deze input is er een blauwdruk gemodelleerd en is het definitieve model verwezenlijkt.

De verhuurplattegronden zien er dan zo uit

verhuurplattegronden in BIM verhuurplattegronden in B|IM    verhuurplattegronden in BIM  verhuurplattegronden in BIM

Meer weten over de implementatie van verhuurplattegronden 3d BIM ?

Wilt u meer weten over verhuurplattegronden, beheer van vastgoeddata en/of BIM, of één van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.